RosenFalk

Ladan på Söderslätt

Publicerad 2012-04-21 14:01:19 i Allmänt,

I vintras tömdes denna lada från metall och motordelar av ägaren, eftersom att även denna byggnad står ivägen för IKEAs planer. Passade på att fota ladan nu när den var tom, eller relativt tom iaf. Dörrar och englas fönster stod och trängdes i ett hörn, och på några hyllor låg det virke.

Vännäs/Lycksele mot Tärnaby

Publicerad 2012-04-21 13:54:30 i Allmänt,

En liten påminnelse bara till mig själv hur många övergivna hus det finns mellan Vännäs och Lycksele. Men även ett hus i Tärnaby och två hus/gårdar utanför Tärnaby. Så får se om det blir några fotningar där i framtiden, då det oftast är fler viljor i bilen på väg upp till stugan i Tärnaby/Hemavan.
Bild på ett hus mellan Vännäs/Lycksele.

Nya Huset

Publicerad 2012-04-21 13:46:57 i Allmänt,

Samma helg som vi var och tittade på huset på sofiehem fick vi nys om ett hus som var till salu igen. Senast det var uppe var i januari, och redan då gillade vi det, men det försvann rätt fort. Så på torsdagen var vi och tittade på huset, och det var hur charmigt som hälst. Det var renoverat tillbaka till 1920-30 tals stuk, fast på ett modernt sätt. Vi stod i köket och vi var överrens om att det här huset ska vi ha. Dagen efter var det klart, vi var dom enda som var intresserad av det. På fredagen skrevs kontraktet.
Onsdagen veckan efter var det besiktning av huset, och det är från den dagen som fotona kommer ifrån.
Det finns lite att göra på huset och garaget+frigeboden, och inte tala om alla blommor som ska flyttas hit. Men nått säger att vi ska klara det.
Så nu hoppas jag att allt går som vi tänkt. Vi har tillträde till huset 1 juni(sista maj), och sista juli ska vi vara ute ut kråkslottet. Min semester lär innehålla en massa flytt. Fast endel utomhusgöra ska vi nog se till att göra under helgerna i juni.

Huset på Sofiehem

Publicerad 2012-04-21 13:29:33 i Allmänt,

Jag såg ett hus på håll när jag färdades längst Blå vägen, och blev helt till mig. Jättecharmigt och det såg övergivet ut. Tänkte att detta hus måste jag fota för bloggen, men jag kunde även tänka mig bo där. Så det blev att lista ut adressen, och ägaren. Och gissa vad? Huset var till salu, eller ja tomten va det för huset hade inget värde. Däremot var det till salu för fantasi summor, om ni frågar oss. Men vi stämde träff med ägaren för att se huset iaf.
Huset var jättecharmigt, men ju mer vi tittade runt desto fler reperations ställen hittade vi. Daniel förklarade huset som en äktenskapsförstörare. Nån stans i mitten av huset lutade golvet, och ett vist förfall och påbörjan till rivning hittade vi. Så med sorg i hjärtat var det bara att inse att det det blir inte detta huset vi kommer att bo i, och att det riskerar att rivas i framtiden.

Scoutgården, del 3

Publicerad 2012-04-21 13:15:53 i Allmänt,

Tog mig en promenad och tittade till Scoutgården, som tillsynes förfaller lika mycket som förr. Nu vet jag också att detta hus ska rivas, varför då undrar ni säkert. Huset kommer egentligen inte drabbas av IKEA bygget men troligast för att kommunen kan riva det och att det har fått för dåligt underhåll.
Skulle verkligen vilja fota insidan på ett lagligt sätt innan det rivs nån gång från augusti.
Dom två sista fotona togs vid ett senare tillfälle.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela