RosenFalk

Huset på Haga, rivning del 2

Publicerad 2013-03-10 16:14:07 i Allmänt,

Dagen innan hade gett så mycket bättre bilder då mer av huset var kvar, men då hade jag inte kameran med mig. Så det var bara att göra det bästa av det hela och fota det jag kunde. Dock hade jag hunnit packa ner kameran då grävskopan drog bort sista biten av väggen. Inte så jättelyckad fotning med andra ord, enligt mig själv iaf.
 

Gula Huset i Kålaboda

Publicerad 2013-03-10 15:29:36 i Allmänt,

När jag kollade igenom gamla bilder hittade jag dessa foton, och insåg att jag hade nog inte lagt upp dom här. Jag var där för ett annat ärende men passade på att fota huset ändå. Tror dessutom att det är det första huset jag kan ha fotat på samma sätt som jag gör nu. Det var sommaren 2008 som jag fotade, och på googles gatvy, när det nu var, så är gräsmattan klippt. Jag undrar om det fortfarande ser ut så nu, eller vad som blivit av det.
Under min uppväxt så bodde en familj där, varav yngsta sonen gick i min klass under lågstadiet. Det är runt 20 år sedan dom bode där, men jag vet inte hur länge dom var kvar, för jag minns bara att vi gick lågstadiet ihop.
När jag nu i skrivande stund fortsatte vägen fram ut till stora vägen fram via googles gatvy så såg jag flera intressanta hus. Hus som jag passerade varje dag med skolbussen på väg hem från Ånäset. Men där tiden nu verkar ha stått stilla och färgen bleknat med åren. Det måste bli en återresa nån gång snart. 
 
Googles gatvy:

Drömmarnas hem

Publicerad 2013-03-03 14:54:04 i Allmänt,

Här bodde jag under många många år, under stora delen av min uppväxt. Ca 1986 till runt 2005/2008.
Så när jag i drömmarnas värld oftast hamnar i ett hus så är det hit jag kommer. Även om jag vet att jag är nån annan stans så ser det ut som jag minns att det gjorde här. I drömmarna har detta hus även nån gång varit förstört eller på nått sätt rivet. Bara inatt drömde jag att jag var där och stod i den renoverade tvättstugan med mamma och två kompisar och deras snart 1åriga dotter, med en vetskap om att detta hus, och det jag bodde i sen var borta/rivet. Så varför återvänder jag hit i mina drömmar? För att jag troligast tolkar denna plats som trygg. Det var här jag bodde och har många av mina minnen.
Huset byggdes sommaren 1931, och det blev bland annat en utbyggnad åt vänster och fönster byttes på 70/80-talet. Har sett ett foto från en nära granne hur det såg ut förr, och det är en stor skillnad jämfört med nu.
Mammas intresse för blommor och rabatter lär jag ju ha fått från henne. =)
 
Men vi barn blev ju stora och fixade eget boende, så huset blev för stort för mina föräldrar.
Så det såldes för några år sen till ett yngre par i byn.
Men byn och huset är fortfarande en del av mig.
Det är endel av mina rötter, den jag är idag.
 


 

"Bygglov"

Publicerad 2013-03-03 12:34:26 i Allmänt,

Jag brukar titta på alla dessa byggprogram som visas på tv, men ibland blir jag bara arg och upprörd över hur man renoverar och väljer meterial/inredning. Jag blev upprörd då man i Bygglov kapade ner ett stort och gammalt päronträd, för att barnen kunde skadas av fallande grenar. Gamla och genuina arter ska man vara rädd om och vårda. Men sen ser man även hus där ägarna har bytt fönser från troligast gamla spröjsfönster till stora glasgluggar. Och ja förlåt för jag fotat av från tv, får ofta tillsägningar från sambon om att inte göra det. =)
 
Men allt är inte dåligt enligt mitt tycke. Att göra inglasade ballkonger med spröjsade fönster är ändå lite kopplat till hur man gjorde förr, då dessa rum blev populära i början av 1900-talet. 
 
Så till det hus i bygglov där man gjorde väldigt mycket rätt.
Från ett hus med en balkong som var väldigt nergången och helt fel typ av fönster, till en dröm hämtad från 1900-talet, om än med väldigt modern inredning. Helt klart godkänd.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela