RosenFalk

Riven utbyggnad

Publicerad 2021-09-19 13:22:06 i Allmänt,

Nog blev jag förvånad och fundersam efter ett styrelsemöte på Gamlia att ett hus på andra sidan vägen är omgärdat av byggstaket och att endel av huset är rivet. Dock verkar det vara en utbyggnad av nyare modell än när huset byggdes, men sånt här gör mig alltid lite nyfiken. Varför är det rivet, och vad är planen sen. Det återstår att se.
 
 

Skog 3

Publicerad 2021-09-19 13:11:00 i Allmänt,

Ytterligare ett skogsomåde på Umedalen som ska bebyggas. En väl upptrampad stig går runt området och jag passerar en nybyggd trädkoja, avdumpningsplats för trädgårdsavfall, bikupor och spår av gamla trädkojor. Faschinerande med så mycket spår av mänsklig närvaro under en sån lång tid.
 
 

Skogslek

Publicerad 2021-09-19 13:00:25 i Allmänt,

Ibland tänker jag under mina promenader på hur viktig skogen är för barns utveckling och skaparlust. Sen är det väl tämligen fastställt att vi mår bra av att vistas i skog och mark också. 
För hur många av oss barn har inte byggt kojor i skogen och klättrat på stenar under våran uppväxt. Jag minns så väl när vi barn fick följa med till skogen för att elda och fika. Vi lekte arkeologer i skogarna kring våra grannar, och cyklade längst små stigar i skogen. Nu växte vi upp i en by där det fanns skog bakom husknuten, men där vi bor nu, inne i stan, finns det begränsat med skog. Men en liten plätt har vi och det räcker gott och väl till sonen som leker med kottar, stenar, pinnar och äter lingon direkt från riset. Men tänk på dom barn som inte har den möjligheten.
Foton tagna mellan 6 juni till 20 juni i närområdet kring Umedalen/Backen.
 
Verkar vara ett klätterbart träd.
 

Biltur

Publicerad 2021-09-19 12:37:00 i Allmänt,

Med bilen tar jag mig till ställen som jag inte besökt på ett tag, speciellt iom att jag varit föräldraledig. Det gula huset öst på stan är rivet sedan ett tag tillbaks och nya hus är byggda på tomten(25 maj). Ett påbörjat husprojekt på grubbe/grisbacka är fortfarande inte klart trots att det har börjat vara några år sedan grunden fixades(25 maj). Det vackra sekelskifteshuset på teg har fått en ny ägare och det flyttades till Degernäs. På plats där huset stått ska det byggas nytt(26 maj). En tur till Sikeå hamn för att kolla in huset som var så fallfärdigt att dom fått order om att riva det(30 maj). Lite nu och då kollar jag till husen på grubbe som ska rivas, men där är det oförändrat.
 
Bygglov beviljades i november 2016 för uppförandet av 4 ägarlägenheter. Status: Startbesked gavs i mars 2017 för att påbörja byggnationerna.
 

Skog 2

Publicerad 2021-09-19 12:14:53 i Allmänt,

Det finns planer på att bebygga även detta skogsparti uppe på Umedalen. Pinnarna i skogen vittnar om att man redan har gjort mätningar i området. Detta område fotades 20 maj 2021.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela