RosenFalk

Timmerstockar

Publicerad 2013-07-19 17:55:00 i Allmänt,

Då förra ägarna öppnade upp på bottenvåningen och gjorde om lite där uppe, så har vi haft både uppkapade och okapade timmerstockar i vedförådet. Så en dag under denna vecka 29 tog vi tag i det. Daniel kapade och jag klöv. Jag fortsatte att klyva när han skottade ut golvet som var lager på lager med spån, sand och bark. Han gjorde lite fynd, bland annat ett yxhuvud, en jättespik och fem bitar stenkol. Jag hade fullt fokus på att dokumentera timmerbitarna och spara pluggarna och spik som höll ihop timmestockarna. På vissa stockar var det även målat med röd slamfärg också. Som isolering mellan stockarna har dom använt lindrev och vitmossa, och på ställen med sprickningar i träet så hittade jag tygbitar. Vi lyckedes störa ett humlebo också, med en massa larver. Det finns en plan att göra minnesburkar av det jag samlade på mig.
 
 

Spår av ett lantbruk.

Publicerad 2013-07-19 17:24:00 i Allmänt,

Tog mig på en egen cykeltur i samma område som sist.
Kollade in ett område bredvid, men huset där var inte av intresse. Däremot har dom slagit höet på åkern bredvid vägen och allt är så där lantligt och mysigt. En säck med kläder i diket. Cyklade vidare och tog kort på skjulet vid vägen. Lite läskigt, då jag inte viste vad jag skulle hitta. I området hittade jag en massa jordbruksredskap, högar med järnskrot och jag tog mig en närmare titt på soptippen i skogen.
 
 

Spår av det förgångna

Publicerad 2013-07-19 17:04:38 i Allmänt,

Senaste veckan har vi tagit tag i att måla klart husets mindre baksida. Förra ägarna hade påbörjat, så vi måste fortsätta att måla med akrylatfärg. 
Så nu när jag har skrapat så har den ursprunliga slamfärgen synts på den äldre delen av huset, då det röda i träet fortfarande syns på vissa ställen. På andra ställen så har den nuvarande ljust grågröna färgen lossnat rätt lätt och under lyser en röd färg. Det kommer kännas sorgligt att måsta måla över det. Men jag förevigar det på bild istället.
 
 

En cykeltur...

Publicerad 2013-07-19 16:51:48 i Allmänt,

Jag och min man tog oss en cykeltur efter maten och cyklade runt i skogen innan vi tog oss till andra sidan E12. Där hittade vi ett timmerhus som fått fungera som förråd. Även en stor soptipp i skogen bredvid. Väldigt spännande cykeltur.
 
 
 
 

Återbesök

Publicerad 2013-07-19 16:34:43 i Allmänt,

Nog har jag dragit mig för att komma tillbaka hit. Mitt förra hem på Bondegatan.
Fast med en värmande sol och rosor som fångar mitt intresse så är det lätt att glömma hur det egentligen ligger till. IKEA bygget verkar ha kommit av sig lite, och jag undrar fortfarande varför förrådet vi hade nere vid vägen fortfarande står kvar fast en bit längre bort. En del av mig skulle lätt vilja ta hit det förrådet där vi bor nu, men vi har väl inget plats för det. 
 
 

Återinvigning...

Publicerad 2013-07-19 13:55:18 i Allmänt,

Lite ovanligare, men tänkte att jag måste ju börja ta in lite mode också i denna blogg. Självklart blir det historiskt. Denna dag(16/6) passade jag på att klä mig i sent 1800-tal, då det var återinvigning av Västerbottens museeum. Kläderna har jag sytt själv. Gick runt och kollade utställningarna, innan jag tog mig ett besök ner till modestilsfotograferingen, och fick bli fotad. Insåg där att kläderna och allt gör sig grymt snyggt i profil. Senare blev det en byggnadsvårdsvandring i området. Gammlia området håller på att renoveras, så det blev en del foton från det. Sen fick jag ju endel positiva och nyfikna kommentarer om min klädsel, som bl.a. kände igen turnyr erans kläder.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela