RosenFalk

Gula huset på Backen

Publicerad 2012-09-01 21:29:18 i Allmänt,

Varje vardags morgon och eftermiddag har jag paserat huset och sett små förändringar på tomten och tänkt att jag måste ta och fota huset igen. En kväll blev det av. Dock lite för sent så det blev inte dom skarpaste bilderna, i kombination av mulet väder. På kvällen efter fotningen kollade jag upp hur länge sen det var sen sist, och det var ganska exakt ett år sen sist. Fotade huset den 20 augusti 2011 förra gången, och la upp det på bloggen 31 augusti. Denna gång blev det fotning 30 augusti 2012 och ett blogginlägg 1 september. Lite roliga tillfälligheter så där.=)
http://www.youtube.com/watch?v=c1ZAwqdVMMw&list=UUhWAkt5NVqPzMBJbWWA4dfg&index=1&feature=plcp
 



































Fönster och hus

Publicerad 2012-09-01 19:00:10 i Allmänt,

Nu när man bor på Backen/Umedalen får man en ny rutt till jobbet, men även då man tar alternativa vägar till stan.
Då finns det vissa saker jag lägger märke till, nämligen fönstren till gamla/äldre hus. Orginalfönster i riktigt trä, med äkta spröjs och som öppnas på det sätt det var tänkt är för mig det rätta sättet. För ibland kan fel typ av fönster bara bli så fel för ett hus. Se och döm själv.
 
















 

Ullas hus, del 2

Publicerad 2012-09-01 17:08:00 i Allmänt,

Nån del två på insidan blev det aldrig, då det blev ordentligt igenbommat efter första besöket.
Men här har ni en samling bilder från rivningen. Sista bilden tog Daniel, min sambo, när det var rivet från "vårat" gamla hus. Bland bråtet efter Ullas garage hittade vi två årtal på tidningarna. 1910 och 1953. Kan det hända att någon vägg har suttit på nått annat hus tidigare.










Slutet för Scoutgården

Publicerad 2012-09-01 16:41:43 i Allmänt,

Då kom dagen då dom började riva. Tyvärr hade jag inte med mig kameran så en mobilbild fick funka.
Några dagar senare var hela huset jämnat med marken. Det enda som var kvar var lite papper, en(2?) blå kontainer om jag inte minns fel och grunden till huset i en hög på tomten. Jag kände mig så arg, varför lät ni huset förfalla till den grad att detta var lösningen?
 










Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela