RosenFalk

Östra Kålaboda

Publicerad 2019-07-24 14:36:00 i Allmänt,

Den sommaren som vägen via västra Brände mot Burträsk var under reperation, och vi tog vägen via östra Brände och östra Kålaboda istället blev jag påmind om det hus som var väl synligt från vägen. Huset som jag minns från mina skolår med skolbussen.
Så när vi skulle åka hem från Burträsk senast så tog vi vägen som gick på östra sidan. Trots innre svordommar om grusvägarna, så hittade jag fler hus och byggnader efter vägen. 
En ladugård, där taket fallit ihop mitt i men som jag inte fick med på bild. Ett annat hus som möjligen såg lite ensamt ut.
 
Men så till huset efter vägen, som med åren blivit mer och mer skymd av träd. Husets syfte verkar ha ändrats under årens gång. En gång i tiden var det någons hem och bostad. Hålen i fasaden tyder på ytterligare en funktion genom åren, och nuvarande funktion som garage till lantbruksmaskiner.
 Huset från gatvyn 2009:
 
 
 
När vi var på väg ut från byn så ser jag ett hus i skogen, och tänker hur fasen tar jag mig dit. Stannar vid ett lämligt ställe, maken får vakta bilen, och väl ute ur bilen inser jag att jag faktiskt har stannat till vid gamla infarten. Detta hus har jag inte sett förut, och nånting säger mig att det har varit en massa skog här innan. Ett väldigt charmigt hus, men med en massa hallonris växandes framför huset. 
Kollade gatvyn, och den var från 2009, så jag fick gissa mig fram till vart infarten kunde ha varit, och detta var mest troligt utifrån hur jag mindes vägen. Och ser man på, björken är kvar.
 Infarten och huset(2009)
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela