RosenFalk

Trapphuset

Publicerad 2024-06-14 10:20:06 i Allmänt,

Fördelen med trappstäd är ju dom där äldre husen där endel av originalet/det gamla finns kvar att beskåda, alla fötter som gått på ytan och händer som missfärgat träet. Huset i fråga har jag fotat tidigare, så det var intressant att få se trapphuset också.
 

Ombyggda ladugården

Publicerad 2024-06-14 10:14:54 i Allmänt,

Jag och en kollega skulle iväg på ett flyttstäd av en lägenhet den 21 februari, där en gammal ladugård byggds om till två stora lägenheter, varav en stulle vi städa ur. Det fanns några detaljer på insidan kvar från tiden som det var ladugård, men även ett bakbord som en inredningsdetalj. Annars var det mest ursprungliga på utsidan av byggnaden, som porten/dörren och den röda träfassaden.
 

Lägenheten

Publicerad 2024-06-14 10:02:00 i Allmänt,

18 januari 2024 skulle jag till en kund som jag aldrig hade varit hos förut, beläget i ett större tegelhus i 60-tals stil. När jag såg den randiga heltäckningsmattan i brunt så komenterade jag den som något charmigt iom att den var kvar. Då frågade han om jag hade sett lägenheten som den ursprungliga ägaren lät bygga till sin familj? Det hade jag ju inte, så blev visad den. Frågade om jag fick dokumentera för bloggen, och det fick jag. Jag kommer bara låta platsen få vara anonym. Gick runt i lägenheten en stund och fotade, och fashinerades av rödrandiga heltäckningsmattor och blommiga tapeter. Mycket var orört sedan huset byggdes. Efterkommande ägare har inte haft något nytta av den delen av byggnaden så därför har det delen fått vara orörd. Toaletten med den blommiga tapeten är den enda som nyttjas av den gamla lägenheten, och är då utbytt. 
Men även i resten av byggnaden fanns det kvar spår från en annan tid. Stolar, bord och det rutiga golvet i köket, kranarna på toaletterna och en fondvägg med en 60-tals tapet.
Lägenheten:
Detaljer från övriga byggnaden:
 
 

Uppbrända drömmar

Publicerad 2024-06-14 09:38:47 i Allmänt,

En vintrig dag i januari 2024 stötte jag på detta gatukök iom att jag skulle till en kund och jag tog en annan väg som jag vanligtvis inte tar. Passade på att dokumentera lite innan jag åkte vidare till nästa kund. Frågan är om vandaliseringen kom före eller efter branden.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela